Search

Aitamallin valinta – minkä tyyppinen aita valita?

Kotisi rakentamisessa tai remontoinnissa on tehtävä monia valintoja, ja yksi niistä on oikean ja tarpeisiin sopivan aitamallin valinta. Aita on ensimmäinen asia, jonka ohikulkijat huomaavat kodistasi kadulta – aidan voisi sanoa olevan kotisi käyntikortti. Vaikka suuri osa aitamallin valinnasta on ulkonäköön liittyvää henkilökohtaista mieltymystä, niin aidan sopivuuden varmistaminen kotiisi on tärkeää sillä erityyppisillä aidoilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Korostamme eri aitojen ominaisuuksia helpottaaksemme valintaasi!

Aitamallin valinta. Metalliaita.

Puuaita

Kaikkien aikojen yleisin aitatyyppi on ehdottomasti puuaita, joka on perinteinen ja hyvin monipuolinen. Puuaita on mahdollista rakentaa monella eri tavalla ja erilaisista puumateriaaleista, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa voi tehdä sen. Tarvittavat materiaalit ovat helposti saatavilla ja puu voidaan maalata kaikenlaisilla väreillä. Vaikka puuaita ei ole listan halvin vaihtoehto, se on silti edullisempi kuin monet muut aidat.

Puun suurin heikkous on säännöllisen huollon tarve. Jotta puuaita olisi pitkäikäinen, se on maalattava ja lakattava huolellisesti muutaman vuoden välein. Mutta esimerkilliselläkin hoidolla puuaidan käyttöikä on vain 10-20 vuotta, mikä on vähän muihin vaihtoehtoihin verrattuna ja mitätöi lopulta alkuperäiset säästöt. Puu on myös jokseenkin arvaamaton materiaali, koska se laajenee tai kutistuu erilaisten sääolosuhteiden seurauksena. Talvella turpoamisen ja jäätymisen seurauksena, riippuen suoritetun työn tarkkuudesta, esimerkiksi portti voi juuttua. Siksi puuaidan sijasta kannattaa harkita esimerkiksi puukomposiittia.

Rullaverkkoaita

Rullaverkko on yksi markkinoiden halvimmista ja yleisimmistä vaihtoehdoista. Rulla-aitoja käytetään usein väliaikaisena aidana, koira-aitana tai esimerkiksi takapihalla naapureiden välisissä osissa, jotka eivät näy kadulta. Verkkoaita on nopea ja helppo asentaa, eikä se vaadi paljon työkaluja tai tietoa, joten se on useimpien ihmisten ulottuvilla. Verkkoaita on saatavana eri vahvuuksina ja väreinä. Myynnissä on sekä päällystämätöntä metallilankaa että esimerkiksi PVC-pinnoitettuja rullaverkkoja, joten se on erittäin monipuolinen valinta.

hitsattu verkkoaita rulla ultra strong

Verkkoaidan huolto on kuitenkin vaikeaa, koska lanka muotoutuu erittäin helposti. Jos esimerkiksi raskas esine putoaa aidan päälle, aita todennäköisesti menettää muotonsa ja joudut tekemään lujasti töitä sen oikaisemiseksi uudelleen. Tämä voi olla ongelma talvella, kun lumiaurat luovat suuria lumikasoja, jotka painavat aitaa sisään. Myös verkko-aidan suuri haitta on sen läpinäkyvyys. Jos esimerkiksi pensasaitaa tai muita suojakasveja ei istuteta aitalinjalle, niin pihalla ei ole juuri minkäänlaista yksityisyyttä. Verkkoaita ei myöskään tarjoa melusuojaa tai erityistä visuaalista kauneutta. Hyvä vaihtoehto rullaverkolle on 2D-verkkoaita.

2D kolmilanka-aita

2D kolmilanka-aita on, toisin kuin rullaverkkoaita, erittäin vahva ja kaunis ratkaisu. 2D kolmilanka-aita koostuu 2,5 metrin sinkityistä ja pulverimaalatuista elementiestä. Elementtien kerrokset koostuvat kahdesta paksusta vaakalangasta ja niiden välissä olevista hieman ohuemmista pystylangoista, jotka yhdessä muodostavat erittäin jäykän ja vahvan aidan. 2D kolmilanka-aita voidaan maalata kaikissa RAL-väreissä, mikä tarkoittaa, että se sopii lähes mihin tahansa. Tämä aita on omakotitalojen, asuntoyhdistysten ja esimerkiksi monien päiväkotien käytössä, koska sen pinta on turvallinen ja sileä. 2D kolmilanka-aita on arvokkaampi kuin tavallinen verkkoaita tai halvempi puuaita, mutta se on erittäin kestävä ja pitkäikäinen, joten se on kannattava investointi.

Scandkom kolmilanka-aita koira aita

Samoin kuin rullaverkkoaidan, 2D:n mahdollinen ongelma on sen läpinäkyvyys ja meluesteen puute. Asennus on myös hieman monimutkaisempaa kuin tavallisella verkkoaidalla, koska kiinteiden elementtien pituuden vuoksi työn tulee olla paljon tarkempaa. Jos et edelleenkään pidä kummankaan verkkoaidan ulkonäöstä, mutta haluaisit silti vahvan ja kestävän ratkaisun, kannattaa harkita metalliaidan asentamista.

Metalliaita

Metalliaita on ylellisyyden ja laadun symboli. Laadukkaista materiaaleista valmistettu ja hyvin tehty metalliaita on huoltovapaa, kestää eliniän ja toimii sekä vahvana suojana että erinomaisena kodin sisustajana. Metalliaitoja voidaan valmistaa useissa eri muodoissa ja tyypeissä, joten se on erinomainen valinta kaikentyyppisiin rakennuksiin ja laitoksiin. Kuten 2D kolmilanka-aita, metalliaidat voidaan maalata kaikissa RAL-väreissä. Metalliaita on myös materiaalivaihtoehdoiltaan erittäin monipuolinen, sillä tarpeen ja budjetin mukaan voit valita esimerkiksi alumiinin, sinkityn teräksen tai ruostumattoman teräksen välillä, joilla kaikilla on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta riippumatta valinnasta, se on edelleen markkinoiden kestävin ja vahvin aitatyyppi. Scandkom tarjoaa vaihtoehtoja sekä alumiinista että sinkitystä teräksestä, mutta ydintuotteemme ovat valmistettumarkkinoiden kestävimmästä ruostumattomasta teräksestä.

scandkom metalliaidat.fi – verkkokauppa piha-aita.fi

Metalliaidan suurin haitta muihin aitoihin verrattuna on ehdottomasti sen hinta. Vaikka halvimmat sinkityt teräsaidat voivat materiaalista ja aitamallista riippuen olla verrattavissa esimerkiksi 2D kolmilanka-aitojen tai puuaitojen hintoihin, metalliaita ei välttämättä ole kaikille edullinen alkusijoituksena. On kuitenkin syytä mainita, että laadukas metalliaita on huoltovapaa ja kestää eliniän, mikä tarkoittaa säästöjä pitkällä tähtäimellä. Asennus on myös monimutkaisin tähän mennessä mainituista vaihtoehdoista ja vaatii erityistä tarkkuutta, minkä vuoksi on suositeltavaa käyttää paikallista asennuspalvelua. Metalliaita voi kuitenkin olla liian kylmä ja luonnoton monille, jolloin komposiittiaita on hyvä vaihtoehto.

Puukomposiittiaita

Puu-muovikomposiitti eli WPC on uusi materiaali, jossa yhdistyvät luonnonpuun kauneus ja muovin kestävyys. Se koostuu 60 % aidosta puusta ja loput HDPE-muovista ja lisäaineista. Komposiittiaita näyttää aidolta puulta, mutta toisin kuin puuaita, se ei vaadi vuosittaista maalausta, öljyämistä tai muuta pintakäsittelyä. Likaiselle aidalle riittää pelkkä pesu painepesurilla, eikä muuta tarvita. WPC-aita tarjoaa erinomaisen äänieristyksen ja yksityisyyden, koska se muodostaa puuaidan tavoin yhtenäisen seinän. Puukomposiittia on saatavana yleisimmissä väreissä ja se täyttää siten suurimman osan ihmisten tarpeista. Koska WPC ei mätäne, sen käyttöikä on metalliaidan kaltainen erittäin pitkä, ja suurempi alkuinvestointi maksaa itsensä takaisin vuosien kuluessa. Scandkomin ScanFen® WPC -puukomposiittiaita yhdistää puumuovikomposiitti- ja metalliaidan parhaat puolet ja tarjoaa puutarhan, jossa on puuaidan ulkonäkö ruostumattomasta teräksestä valmistetun rungon ja tolppien kanssa.

Komposiittiaita scanfen 19 scaled – verkkokauppa piha-aita.fi

Kuten mainittiin, tämän aidan suurin haitta on jälleen kerran alkuinvestoinnin määrä, joka voi olla jopa suurempi kuin metalliaidan tapauksessa, mutta silti kannattaa muistaa, että laadukas aita kestää eliniän, ja kustannukset ovat paljon alhaisemmat tulevaisuudessa. Joissakin tapauksissa materiaalin rajallinen värivalikoima voi olla myös haittapuoli, jos ihminen haluaa puutarhansa kirkkaamman värin, kuten punaisen tai vaaleanpunaisen. Myös puukomposiittiaidan asennuspalvelua suositellaan käytettäväksi.

Kun olet löytänyt sinulle sopivan aitatyypin, sinun on aloitettava mallin valinnalla, joka riippuu täysin henkilökohtaisista mieltymyksistä. Piha-aita.fi verkkokaupasta löydät laajan valikoiman erilaisia ​​aitamalleja, jotka kaikki ovat taatusti laadukkaita. Jos jäät jumiin mallin valinnassa, ota rohkeasti yhteyttä myyntiedustajaamme, niin etsitään yhdessä sinulle paras mahdollinen valinta! Valmistamme ja myymme aitoja sekä portteja myös projektikohtaisesti!

Jaa:

Picture of Verkkokauppa Piha-aita.fi

Verkkokauppa Piha-aita.fi

Verkkokaupastamme löydät tuotteita, jotka takaavat pihallesi kauniin ja ainutlaatuisen ilmeen. Osta markkinoiden laadukkaimmat aitaelementit, portit, salvat, terassilaudat ja paljon muuta piha-aita.fi-sivustolta.

Jaa ostoskori