Search

Kuinka valita portin salpa tai lukko?

Uutta porttia asennettaessa tärkeä osa on sulkemisjärjestelmä, jonka valinta ei välttämättä ole aina helppoa. Pitääkö portin avautua sisään vai ulos? Pitääkö portin olla lukittava? Selvitetään, mikä ero on eri salpojen ja lukkojen välillä sekä ennen kaikkea mikä olisi paras valinta sinulle.

Salvat

Klassisin tapa pienen portin sulkemiseen on sivulta avattava vakiosalpa, joka löytyy melkein jokaisesta rautakaupasta. Niitä on saatavana useassa eri koossa ja muodoissa. Scandkom myy käytännöllistä ja modernia D&D-salpaa, jonka sulkemisjärjestelmä on magneettinen ja voidaan lukita myös avaimella tarvittaessa. Tämä on turvallisin ja varmin klassiseksi lukeutuva salpa.

Nostosalvat

Nostosalpa on klassinen valinta ja sopii melkein kaikkiin portteihin ja oviin. Scandkom tarjoaa kahden tyyppisiä nostosalpoja, jotka puolestaan ​​on jaettu kulkuportteihin ja ajoportteihin sopiviin malleihin.

Ensimmäinen vaihtoehto on vahva kuumasinkitty nostosalpa, joka kiinnitetään portin runkoon sivuun ruuveilla tai niiteillä. Tämän tyyppinen salpa voidaan lukita riippulukolla, ja kulkuporttiin soveltuvassa versiossa on stopparit, mikä tarkoittaa, että portti avautuu vain sisään tai ulos. Tämä salpa on erittäin vahva ja kestävä, mutta näyttää silti kauniilta ja viimeistellyltä. Tämä salpa sopii ehdottomasti kaikentyyppisille porteille, joissa on normaalia suurempi käyttöaste ja jotka vaativat yksinkertaisen, mutta silti satunnaisesti lukittavan vaihtoehdon. Tämän tyyppinen salpa on tarpeeksi vahva pitämään painavimmat ja suurimmatkin portit. Ajoporttiversiota voidaan käyttää myös esimerkiksi autotallin tai navetan ovien sulkemiseen.

KPO – verkkokauppa piha-aita.fi

Toinen nostosalpamme on ScanFen®-kotelosalpa, joka sopii kaikkiin kulkuportteihin, joissa on 40 mm runko. Tämä salpa on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja se on saatavana jauhemaalattuna yleisimmissä väreissä, jotta se sopii täydellisesti porttiisi. Tällä salvalla portti avautuu sekä sisään että ulos, mutta lukitseminen ei ole mahdollista. Tällä salvalla on erittäin matala profiili, joten se näyttää hyvältä ja on erittäin helppokäyttöinen. Suosittelemme tämän salvan käyttöä sellaisissa paikoissa esim. asuntoyhtiöissä, joissa porttia ei tarvitse lukita, mutta käytön tulee olla helppoa ja vaivatonta.

Kahvalliset portin lukot

Kahvallinen lukko turvallinen ja hyvin yleinen tapa lukita portti. Se on ihanteellinen porteille, jotka ovat lukittava usein ja joita käytetään päivittäin. Jos pidät arvokkaita varusteita takapihallasi tai jos sinulla on koira niin tämän tyyppinen lukko on loistava valinta porttiisi. Tarjoamissamme Locinox- ja D&D-portin lukoissa on myös portin stoppari, mikä tarkoittaa, että portti avautuu vain sisään- tai ulospäin asennuksesta riippuen. Tällaisen lukon asentaminen on kuitenkin monimutkaisempaa, joten asennuspalvelu saattaa olla tarpeen.

Kuinka valita portin salpa tai lukko – verkkokauppa piha-aita.fi

Turvalukot

Jos perheessä on pienempiä lapsia, jotka eivät saa päästä omin päin pois pihalta, tai jos tarvitset sen sijaan hyvän ratkaisun kouluun tai päiväkotiin, on erityisesti lasten turvallisuuteen kehitetty turvalukko erinomainen valinta. Turvalukot voidaan asentaa myös esimerkiksi uima-altaiden portteihin. Turvalukkojen erikoisuutena on, että ne sulkeutuvat magneettisesti, avausmekanismi on tavallista korkeammalla ja sen avaamiseksi pitää vetää päällä olevasta napista. Tämän lisäksi järjestelmä on myös turvallinen, koska monet ihmiset, mukaan lukien varkaat, eivät tunne tämäntyyppistä lukkoa, joten he eivät voi avata sitä. Scandkom myy Australiassa suunniteltuja D&D-merkkisiä lukkoja, jotka ovat erittäin kauniin näköisiä ja laadukkaita.

dd portin turvalukko scandkom – verkkokauppa piha-aita.fi

Toivottavasti löysit artikkelista vastauksen kysymykseesi ja nyt tiedät, minkä tyyppinen salpa tai lukko sinun tulee asentaa porttiisi. Laadukas sulkujärjestelmä toimii moitteettomasti vuosia ja pitää porttisi turvallisesti suljettuna. Piha-aita.fi -verkkokaupasta löydät laajan valikoiman erilaisia ​​vaihtoehtoja, jotka kattavat kaikki tarpeet. Jos et vieläkään ole varma, mikä tuote sopii sinulle parhaiten, ota yhteyttä myyntiedustajaamme, niin etsitään yhdessä juuri sinulle paras ratkaisu!

Jaa:

Verkkokauppa Piha-aita.fi

Verkkokauppa Piha-aita.fi

Verkkokaupastamme löydät tuotteita, jotka takaavat pihallesi kauniin ja ainutlaatuisen ilmeen. Osta markkinoiden laadukkaimmat aitaelementit, portit, salvat, terassilaudat ja paljon muuta piha-aita.fi-sivustolta.

Jaa ostoskori